Okulumuz Tarihi

Okulumuz Tarihçesi

20.05.2020 447

Okulumuz 1977–1978 Öğretim Yılında Çay Müftülüğü bünyesinde eğitim-öğretime başlamıştır. Daha sonra Müftülük ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından şimdiki binanın bir bölümü yaptırılmış, binanın dördüncü katına gelince Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Dördüncü kat ve ikinci bölüm (üç kat olarak) 1989–1990 Öğretim Yılı I.Dönemin sonuna doğru faaliyete geçmiş ve bu kısım 08.01.1990 tarihinde Devlet Parasız Yatılı Pansiyonu olarak hizmete girmiştir. Yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ek binaya bir kat daha eklenerek (4. kat) 13.09.1994 tarihinde hizmete sunulmuş ve pansiyon bu yeni kata taşınmıştır. Okulumuz halen bu iki binada eğitim öğretime devam etmektedir. Birbirine içten bağlantılı olan bu iki binadan; Eski bina okul, yeni bina ise pansiyon olarak kullanılmaktadır. 2006–2007 Öğretim Yılında okulumuz bünyesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi bölümü açılmış ve okulun adı; Çay İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi, daha sonra da Çay Anadolu İmam Hatip Lisesi olmuştur.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı bir lise olup, hem mesleğe hem de üniversiteye yönelik eğitim öğretim yapılmaktadır. Bünyesinde 60 kişilik erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.