Çay Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: İçinde bulunduğu kültürel mirası değerlendirerek koruyan geliştiren, yaşanan hayatı doğru yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, dinin asıl kaynaklarını anlamaya gayret eden, din olgusunu bilimsel araştırmalara dayalı olarak anlayan ve yorumlayan, yapıcı eleştirilere ve farklı görüşlere açık olan ve saygı duyan, bilgiyi içselleştirerek kendini geliştirmeye ve erdemli olmaya çaba gösteren, dini mirasını özümseyen, her türlü yeniliğe ve sürekli gelişmeye açık olan, birikimini insanlığa hizmet için toplumla paylaşabilen bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Çağdaş donanıma sahip, hak ve özgürlüklere değer veren, sorumluluk duygusu gelişmiş, çok yönlü düşünebilen, bilgi üreten ve bunu kullanılabilen insan yetiştirmek.

Başarılar: 2017 Yılı Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması il Birinciliği 2017 Yılı Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması İl Birinciliği 2017 Yılı Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması İl İkinciliği 2017 Yılı Arapça Şiir Okuma Yarışması İl Birinciliği 2018 Yılı Güreş Turnuvası İl Birinciliği (3 Tane) 2018 Yılı Güreş Turnuvası İl İkinciliği (1 Tane) 2017 Yılı Kızlar Hentbol İl Üçüncülüğü 2018 Yılı Dart Erkek ve Kızlar İl Üçüncülüğü 2018 Yılı Genç Sada Kur´an-ı Kerim Okuma Yarışması İl İkinciliği 2019 Yılı Güreş İl Birinciliği(1 Adet) 2019 Yılı Güreş İl İkinciliği (3 Adet) 2019 Yılı Güreş İl Üçüncülüğü (1 Adet)

Yabancı Dil: İngilizce Arapça
Okulun Sınav Başarı Durumu: %50
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %40
Sportif Etkinlikler: Futbol, futsal, voleybol, hentbol, bocce,dart, güreş turnuvalarına katılım
Bilimsel Etkinlikler: TUBİTAK Projeleri
Proje Çalışmaları:

WEB - https://cayihl.meb.k12.tr

Adres - Dumlupınar Mahallesi Dumlupınar Cad.No35 Çay/Afyonkarahisar

Yatakhane Koğuşu :5

Yerleşim Yeri - Çay- Afyonkarahisar

Adres - Dumlupınar Mahallesi Dumlupınar Cad.No35 Çay/Afyonkarahisar

Ulaşım Okulumuz merkeze yürüme mesafesindedir. Ayrıca okulumuz taşıma merkezidir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Çay İlçe Merkezinde bulunmaktadır.